piatok 24. februára 2012

Webové stránky Sony Mobile nebudou lokalizovány do češtiny

Webové stránky Sony Mobile nebudou lokalizovány do češtiny

Webové stránky Sony Mobile nebudou lokalizovány do češtiny
24. 02. 2012 - Martin Vagner

Zní to až neuvěřitelně, ale ihned v začátcích fungování samostatné značky Sony přichází nepochopitelný krok, kdy české zastoupení oficiálně oznamuje, že oficiální webové stránky Sony Mobile nebudou ,,mluvit'' česky.



Společnost Sony začátkem roku 2012 definitivně převzala otěže mobilů Sony Ericsson pod svá křídla. Daly se očekávat jisté kroky a změny, ale že začneme takto nepochopitelně to se mi nezdálo ani v nejčernějších snech.

Ano je to tak, české zastoupení Sony dnes na Facebooku oficiálně oznámilo , že stránky SonyMobile.com nebudou nijak lokalizovány do češtiny.

Za sebe můžu říct, že mi tento krok vyrazil dech a vůbec se s tímto rozhodnutím neztotožňuji. Podpora webových stránek do místního jazyka je běžný jev dnešní společnosti a to u naprosté většiny firem, které u nás v republice aktivně působí. Pak nechápu prč společnost Sony vymýšlí něco nějak jinak. Je to obrovská ostuda, kterou pravda asi české zastoupení nemůže ovlivnit, ale o nečem to vypovídá. Pro Sony je český trh opravdu nejspíše okrajovou záležitostí a tak nemá důvod si dát práci s českým překladem. Je zajímavé, že pod značkou Sony Ericsson vše šlo a nebyl s tím problém a u Sony Mobile je to přesně naopak. Je sranda, když pak člověk úspěšně navštíví základní webové stránky Sony.cz, kde se českého jazyka dočkáme. Tak proč ne u Sony Mobile?

Každopádně tento fakt asi nezměníme a vy všichni kdo máte zájem si o Sony Mobile aktivně něco zjistit, tak jen přes profil na Facebooku . Osobně mi ani tohle nepřijde jako šťastný krok, sám tuto sociální síť příliš nevyužívám a nebudu jistě sám.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára