štvrtok 23. februára 2012

Blokovanie telefónov u Ružového operátora

Blokovanie telefónov u Ružového operátora


Blokovanie telefónov u Ružového operátora
Myslíte si, že môžete zmeniť operátora a používať svoj telefón u druhého operátora? V prípade Ružového operátora to nie je celkom tak.

Z určitých dôvodov, ktoré pre tento článok nie sú podstatné, sa spoločnosť rozhodla prejsť od Ružového operátora ku Oranžovému operátorovi. Oranžový operátor bol natoľko ústretový, že dodal pri prechode aj akciové telefóny a všetci boli v podstate spokojní. Záväzky s Ružovým operátorom boli riadne vyrovnané, služby Oranžového operátora fungovali, len mňa zo zvedavosti napadlo, či nemôžem použiť telefón Nokia zakúpený v predajni Ružového operátora v rámcii akcie v sieti Oranžového operátora. Nemôžem. Telefón je blokovaný.

Poviete si no bože, veď to Ružový operátor robí bežne. Áno, ale ja som sa rozhodol že si ho nechám legálnou cestou odblokovať. Nedá sa. U Ružového operátora vám na infolinke povedia, že po vyrovnaní všetkých záväzkov vám telefón odblokujú za mierny poplatok na vybraných predajniach. Neodblokujú. Povedia vám, že to nejde, že musíte priniesť XX tlačív atď. Po niekoľkých nezmyselných návštevách predajní, nezmyselných rozhovoroch bez konca som to vzdal. Napriek tomu, že majú všetky potrebné tlačivá k dispozícii, napriek tomu, že vedia, že všetky záväzky máte vyrovnané, jednoducho vám telefón neodblokujú.

Poviete si, že ak nepochodíte u Ružového operátora, pochodíte snáď niekde inde. Značkový servis Nokia bez úspechu. Tvrdia, že by prišli o licenciu. O akú licenciu a od koho netuším a asi ani oni netušia. 12 rôznych predajcov a servisov ponúkajúcich aj odblokovanie telefónnych prístrojov sa tvári, že síce to robia, ale nie s vaším telefónom a nie keď odchádzate od Ružového operátora. Našiel sa len jeden predajca, ktorý povedal, že za 2000 Sk ho odblokuje, ale bez záruky, že bude telefón fungovať. Ďakujem, neprosím. Telefón som chcel využiť.

Neviem aký má dôvod Ružový operátor blokovať telefóny a vzhľadom na to, že už NIKDY s nim nič nemienim mať, tak ma to v podstate ani netrápi, no trápi ma KLAMANIE a ZAVÁDZANIE zákazníka-spotrebiteľa, ktorý nemá v podstate žiadnu šancu domôcť sa svojich práv.

Doplnené: Telekomunikačný úrad SR sa tvári, že to nie je jeho vec, Ministerstvo pôšt, dopravy a telekomunikácií akékoľvek právne relevantné vyjadrenie odmieta a jediné, čo môže spotrebiteľ urobiť je obrátiť sa na Slovenskú obchodnú inšpekciu. S akým výsledkom netuším, no myslím, že pod hrozbou pokuty Ružový operátor 1 telefón s radosťou a bezplatne odblokuje. Čo však mne vadí, je prístup Ružového operátora a obmedzovanie spotrebiteľských práv, čiže princíp samotný.


Boris Porošin, piatok 21. decembra 2007 13:45

Čítajte viac: http://porosin.blog.sme.sk/c/121943/Blokovanie-telefonov-u-Ruzoveho-operatora.html#ixzz1nBWobxbh

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára