sobota 22. októbra 2011

Fíha, Nestíham sa čudovať.

Android 4.0 pre všetky Xperie roku 2011? včera 19:18
Autor: Lenka Ivančíková


Internetom prebehla správa, podľa ktorej dostanú všetky smartfóny Sony Ericsson radu Xperia z roku 2011 aktualizáciu na najnovšiu verziu operačného systému Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Nová verzia bola predstavená na spoločnej akcii Samsungu a Googlu 19. októbra 2011 v Hongkongu spolu s prvým smartfónom Samsung Galaxy Nexus, ktorý príde na trh s touto platformou.

Prečítajte si: Android 4.0 Ice Cream Sandwich na oficiálnom videu (19. 10. 2011)

Nová platforma má byť spoločná pre smartfóny aj tablety a prináša niekoľko zásadných vylepšení. Z oficiálnych vyjadrení spoločnosti Sony Ericsson vyplýva, že všetky Xperie budú mať spoločnú aktuálnu verziu OS Android, no stále nie je jasný časový údaj, kedy sa tak stane.

Spoločnosť odporúča všetkým netrpezlivým záujemcom o novú aktualizáciu sledovať oficiálny blog blogs.sonyericsson.com, kde budú zverejnené aktuálne informácie.

Podľa našich informácií sa nedá jednoznačne povedať, či sa každý majiteľ Xperie z roku 2011 dočká nového OS Android 4.0, ale napríklad medzi Xperiou Arc a Arc S rozdiely určite nebudú. Pri týchto dvoch modeloch je rozdiel len v hardvéri (najmä silnejšom procesore), nie v softvérovej verzii OS.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára